Partnerség építés, projektfejlesztés, megvalósíthatósági tanulmányok elkészítése

A helyi szereplők közötti együttműködésre törekvő párbeszéddel szervezünk gazdaságfejlesztés, turizmus, települési környezet, foglalkoztatás, egészségfejlesztés témában projekteket. A projektek megvalósítása érdekében a finanszírozáshoz szükséges megvalósíthatósági tanulmányokat, üzleti tervet, vagy projekttervek elkészítését is vállaljuk.

A projektek fejlesztése során törekszünk arra, hogy reálisan felmérjük a projekt-környezetét, a projekt megvalósulásában érdekelt és érintett szereplők érdekeit. A közösségi tervezés elvárásaival összhangban mindezek segítenek az érintettek bevonásával történő reális célok megfogalmazásában, illetve a finanszírozási szempontokat is figyelembe véve a megfelelő eszközök, tevékenységek megtervezésében.

A projektfejlesztést a partnerek közötti aktív párbeszéddel, moderálással segítjük. A projekt megvalósíthatóságon túl fontosnak tartjuk az eredmények elérést, a megvalósítási, működtetési folyamatban konzultációkkal, coaching-gal segítjük megbízóinkat.

A projekt fejlesztés során is folyamatosan törekszünk az innovációra, a legújabb ötleteket, jó gyakorlatokat kínáljuk partnereinknek. Törekszünk arra, hogy a projekt előkészítésbe különféle szakterületen jártas embereket bevonjuk, a közöttük lévő együttműködést szervezzük, koordináljuk.

Néhány kiemelt munkánk:
⦁ Városi akcióterületek (településközpont, zöldfelület, barnamezős terület, szociális rehabilitáció terület) integrált fejlesztésének előkészítése (Kőszeg, Szombathely, Székesfehérvár, Ajka, Budapest V. kerülte, Miskolc, Sárospatak, Kazincbarcika) – 2008-2017
⦁ Helyi gazdaságfejlesztési projektek, iparterületek, inkubátorházak, helyi vállalkozói támogatási alapok (Jászfényszaru, Kazincbarcika) – 2009-2017
⦁ Turisztikai projektek tervezése (Kőszeg, Ajka, Rudabánya, Kazincbarcika) – 2007-2017
⦁ Foglalkoztatási projektek tervezése (Sárospatak, Vas megye, Borsod-Abaúj Zemplén megye) –
⦁ Integrált kistérség i projektek tervezése, partnerség-építés (Sárospatak, Tokaj, Kazincbarcika térsége) – 2009-2017
⦁ Egészségfejlesztési, szociális ellátás szervezési projektek tervezése (Tapolca, Sümeg, Tab, Sárospatak) – 2010-2017
⦁ Coaching (tanácsadás) projekt megvalósításhoz és működetéshez (Kőszeg, Vas megye, Jászfényszaru, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Kazincbarcika, Rudabánya)