Lunk Tamás

Cégvezető, tanácsadó

A Vitál Pro szakmai vezetője. Tanácsadóként közvetlenül sokszereplős, összetett projektek menedzselésében, területi és intézményi stratégiák megfogalmazásában, valamint vezetői képzések, és személyes vezetői tanácsadás területén járul hozzá a megbízások sikeres teljesítéséhez.

1993-től dolgoztam a magyar területfejlesztés intézményrendszerében, részt vettem annak kialakításában. 1996 óta vezetői szinten vettem részt minden hazai területfejlesztési Phare program tervezésének és tárgyalásának folyamatában. Vezető szerepet játszottam a VÁTI Kht. területfejlesztési igazgatóságának megszervezésében. A VÁTI-tól való távozásom után a folyamatot miniszteri biztosként felügyeltem.
A Regionális Fejlesztés Operatív program Irányító Hatóságának kijelölt vezetőjeként részt vettem a Regionális Fejlesztés Operatív Program (ROP) tervezési munkáinak irányításában. Tagja voltam a Közösségi Támogatási Keret tárgyaló delegációjának, majd vezettem a ROP véglegesítését szolgáló, Európai Bizottsággal folytatott tárgyalásokat. Ezután megszerveztem a program végrehajtó intézményrendszerét és vezettem a program Irányító Hatóságát a Vitál Pro Kft. megalakításáig. Az Interreg programok Irányító Hatóságának vezetőjeként részt vettem hazánk Interreg programjainak megszervezésében, vezettem a szomszédos országokkal és az Európai Bizottsággal történt tárgyalásait.

 

Végzettségek:

Építészmérnök (Budapesti Műszaki Egyetem),

Területfejlesztési szakmérnök (MTA),

Általános menedzser (The Open University).